Kynuté borůvkové knedlíky
Suroviny:
200 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
1⁄2 sáčku sušeného droždí
1 špetka soli
1 vejce
80 ml mléka
400 g borůvek
150 g másla
4 lžíce moučkového cukru
50 g perníku na strouhání
Postup:
Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko.
Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě.
Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte placičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte.
Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut. 5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.
Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.
Zdroj: Pinterest