Rajčatové pesto:
Suroviny:
2 lžíce mandlí nebo piniové ořechy
200 g rajčat
5 lžic octa
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného parmazánu
bazalka.
oregano
tymián.
Postup:
Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmazánem. Mícháme na trošce oleje, dochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem… Mícháme, až se svaří na hustotou omáčku.
Pokud děláme do rezervy, plníme ještě horké do skleniček (z kila rajčat se naplní 2 malé zavařovačky). Je to vlastně hustá omáčka, kterou můžeme použít na chleba, potřít s ním brambory nebo zeleninu před grilováním, jako náplň a samozřejmě po italsku na těstoviny.
Zdroj: Instgram