Pesto z červené řepy s bramborovými chipsy:
Předpříprava řepy:
500 g řepy
5 g tymiánu
30 g olivového oleje
mořská sůl.
Neoloupanou řepu zabalte s tymiánem, mořskou solí a olivovým olejem do alobalu. Pečte při 160 °C, dokud řepa není měkká. Po vychlazení oloupejte.
Pesto z pečené řepy
360 g řepy upečené
60 g olivového oleje
10 g česneku oloupaný
80 g pinie
30 g parmazánu, jemně strouhaný
sůl.
Do mixéru dejte nejprve řepu, česnek a olej. Rozmixujte dohladka a pak přidejte pinie, krátce rozmixujte a nakonec přidejte parmazán. Krátce rozmixujte a dochuťte solí.
Bramborové chipsy
50 g brambor
olej na smažení.
Neloupané brambory nakrájejte na tenké plátky, propláchněte, osušte a usmažte při 160 °C dozlatova.
Zdroj: The Bistro