Rajská polévka s těstovinou:
Suroviny:
střední cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý rozmarýn 1 snítka
máslo 2 lžíce
smetana ke šlehání 100 ml
jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA 1 plechovka (400 g)
rajčatová pasta Mutti DOPPIO 1 lžíce
kuřecí vývar 500 ml
čerstvé plněné tortellini 200 g
sůl a čerstvě namletý pepř
hnědý cukr
čerstvá bazalka k podávání.
Postup:
Ve větším hrnci na jedné lžíci másla orestujte společně najemno nakrájenou cibuli, na plátky nasekaný česnek a nasekaný rozmarýn.
Až cibulka zesklovatí, přidejte rajčatovou pastu Mutti DOPPIO a jemně sekaná rajčata s bazalkou Mutti POLPA. Následně vlijte horký vývar a společně provařte 10 minut.
Poté přilijte smetanu a polévku dosolte, opepřete a případně doslaďte hnědým cukrem. Nakonec dejte do polévky uvařit tortellini.
Hotovou polévku servírujte s lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: Pinterest