Plněný lilek kuskusem a kuřecím masem:
Suroviny:
kuskus 50 g,
středně velké lilky 2 ks,
kuřecí prsa nakrájená na malé kostičky 250 g,
vroucí voda 100 ml,
jarní cibulka, nasekaná, 4 ks,
černé olivy nakrájené na kolečka 4 lžíce,
směs čerstvých bylinek (máta, petržel, bazalka) 6 lžic,
olivový olej 2 lžíce,
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu,
sůl,
čerstvě namletý pepř.
Postup:
Kuskus vsypte do misky, zalijte 100 ml vroucí vody, zakryjte a nechte 5 minut stát.
Lilky nakrájejte na kolečka vysoká 4–5 cm. Kolečka lilku vydlabejte tak, aby vznikly košíčky. Vydlabanou dužinu posekejte najemno.
Následně na pánvi orestujte půlku jarní cibulky, kuřecí prsa a lilkovou dužinu.
Hotový kuskus načechrejte vidličkou, vmíchejte kolečka ze 2 jarních cibulek, černé olivy, nasekanou směs bylinek, 2 lžíce olivového oleje a šťávu z citronu. Přidejte orestovanou směs cibulky, kuřecích prsou a lilku. Pořádně osolte a opepřete.
Každý lilkový košíček vytřete olivovým olejem a naplňte kuskusovým salátem.
Takto naplněné košíčky vložte do předehřáté trouby na 180 ˚C a zapékejte asi 15–20 minut nebo až dužina na lilkových košíčcích změkne.
Zdroj: Pinterest