Salát s kuskusem a malinami
Suroviny:
350 g kuskusu
600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru
200 g fety
2 okurky
4 jarní cibulky
300 g malin
50 g opražených piniových semínek
natrhaných lístků z 1 svazku bazalky
nastrouhanou kůru z 1 biocitronu
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžíce balzamikového octa
4 lžíce extra panenského olivového oleje
šťáva z 1 citronu
sůl
pepř
Postup:
350 g kuskusu dejte do mísy a přelijte 600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru. Zamíchejte, přiklopte a nechte stát, aby se tekutina vstřebala. Promíchejte, aby zmizely hrudky.
Přidejte 200 g fety, nakrájené či rozdrobené, 2 okurky, na tenká kolečka, 4 jarní cibulky, na šikmé plátky, 300 g malin, přebraných a opláchnutých, 50 g opražených piniových semínek, natrhané lístky z 1 svazku bazalky a nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a opatrně promíchejte. 1 lžíci bílého vinného octa, 1 lžíci balzamikového octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř prošlehejte.
Dresinkem zalijte salát a podávejte.
Zdroj: Instagram