Vepřová roláda s meruňkami Suroviny: 2 plátky vepřového masa (větší, např. z plece) 10 sušených meruněk 10 plátků anglické slaniny 1 mozzarella pepř a sůl Postup: Roládky plňte stejným způsobem jako třeba španělské ptáčky. Maso rozklepejte na tenčí plátky. Lehce ho osolte, opepřete a začněte plnit. Nejprve po celém mase poklaďte plátky slaniny. Na ně pak 5 sušených meruněk a nakonec na plátky pokrájenou mozzarellu. Rolády důkladně srolujte a buď je svažte bílou nití nebo propíchněte dvěma párátky. Potom osmažte na pánvi ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, a nakonec 25 minut dopékejte v troubě vyhřáté na 200°C. Hotovou roládu nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Servírujte přelité výpekem. Zdroj: Pinterest