Vepřová roláda s meruňkami
Suroviny:
2 plátky vepřového masa (větší, např. z plece)
10 sušených meruněk
10 plátků anglické slaniny
1 mozzarella
pepř a sůl
Postup:
Roládky plňte stejným způsobem jako třeba španělské ptáčky. Maso rozklepejte na tenčí plátky. Lehce ho osolte, opepřete a začněte plnit. Nejprve po celém mase poklaďte plátky slaniny. Na ně pak 5 sušených meruněk a nakonec na plátky pokrájenou mozzarellu.
Rolády důkladně srolujte a buď je svažte bílou nití nebo propíchněte dvěma párátky. Potom osmažte na pánvi ze všech stran, aby se maso pěkně zatáhlo, a nakonec 25 minut dopékejte v troubě vyhřáté na 200°C.
Hotovou roládu nakrájejte na plátky asi 1,5 cm silné. Servírujte přelité výpekem.
Zdroj: Pinterest