Jogurt s rybízem
Suroviny:
1 a půl hrnku červeného rybízu
2 hrnky bílého jogurtu
1 citrón
1/4 lžičky skořice
3 lžíce krupicového cukru
Postup:
V hrnci společně míchejte červený rybíz a lžíci cukru a zahřívejte na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Poté hrnec odstavte, z citrónu si nastrouhejte jeho kůru a smíchejte ji s rybízem. Ve vedlejší misce si mezitím rozmíchejte jogurt se skořicí.
Rybíz rozdělte do mističek, které jsou vhodné na použití do trouby. Na něj dejte ochucený jogurt a navrch nasypte zbývající cukr. Plné misky dejte na plech a v rozehřáté troubě s vrchním ohřevem ponechejte na 4 až 5 minut. Vrstva cukru na povrchu jogurtu jemně zezlátne. Dezert nechte vychladnout a uložte na 30 minut do lednice.
Zdroj: Pinterest