Houbové rizoto
Suroviny:
200 ml
tučné zakysané smetany
sůl, pepř, mletý kmín
3 lžíce
másla
300 g
rýže
500 g
hřibů
200 g
mraženého hrášku
100 g
tvrdého strouhaného sýra
Postup:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Mezitím očistíme hřiby a nakrájíme je na silnější plátky.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme hřiby a orestujeme dozlatova (asi 8 minut). Dochutíme mletým kmínem, solí a pepřem.
Uvařenou rýži scedíme a necháme okapat. Rýži, smetanu, zbylé máslo a hrášek vmícháme k hříbkům a promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr, znovu promícháme a podle potřeby přidáme pepř a sůl. Ihned podáváme.
Zdroj: Kaufland