Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Suroviny:
2 kuřecí prsa
350 g rýže Arborio
200 ml vína
150 g másla
1, 2 l zeleninového vývaru
1 cibule
1 mrkev
100 g mraženého hrášku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 zelená paprika
60 g strouhaného parmazánu
mořská sůl podle chuti
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Očištěné papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky.
Rýži propláchneme vodou, aby byla pěkně čistá.
Na rozpuštěném másle osmažíme cibulku, jen lehce, aby nezhnědla. Přidáme propláchnutou rýži a dvě minut restujeme.
Rýži podlijeme vínem a necháme ho vstřebat do rýže. Postupně přidáváme vývar, a vaříme rýži do měkka. Asi 25 minut.
Zatím co nám rýže vaří na rozpálené pánvi orestujeme kuřecí maso společně s paprikami, rozmrazeným hráškem a mrkví. Ochutíme solí a smažíme.
Do hotového rizota vmícháme parmazán a zeleninovou směs s kuřecím masem.
Zdroj: itesco.cz