Kapr se zeleninou
Suroviny:
Potřebujete vykuchaného kapra o váze 1,5 – 2 kg, lžíci másla, na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené: 3 stroužky česneku, papriku, rajče, dále sůl a mletý pepř, lžičku kmínu, lžičku oleje, citron a vařené brambory
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mezitím kapra očistíme, odřízneme hlavu, ocas a ploutve. Tělo opláchneme, posypeme solí a pepřem a do břicha vložíme nakrájenou zeleninu s máslem. Kus alobalu odpovídající velikosti ryby potřeme olejem, rybu na něj položíme a posypeme kmínem. Poté ji pečlivě zabalíme, aby nevytekla šťáva. V troubě pak kapra pečeme 35 – 45 minut.
Po vyjmutí necháme plech zhruba 5 minut na vzduchu a pak opatrně alobal rozbalíme. Rybu naporcujeme a podáváme s citronem a vařenými bramborami. Šťávou z alobalu můžeme hotové jídlo pokapat.
Zdroj: Albert