Treska v pivním těstíčku
Suroviny:
Suroviny na rybu:
180 g filetu z tresky jednoskvrnné
sůl
hladká mouka na obalení
rostlinný olej na smažení
Suroviny na těstíčko:
200 g hladké mouky
75 g rýžové mouky
1 x lžička jedlé sody
200 ml světlého piva Phillip OSSEGG Praha
200 ml sodovky
Postup:
Postup na rybu:
1. Filet vykosti, zbav kůže, ze všech stran osol a obal v hladké mouce.
2. Přebytečnou mouku oklepej a filet obal ve vychlazeném připraveném těstíčku.
3. Smaž 5 minut do zlatova v oleji rozpáleném na 180 stupňů celsia. Rybu během smažení opatrně otoč.
Postup na těstíčko:
1. V misce smíchej mouky, jedlou sodu a sůl.
2. Poté přidej pivo a sodovku a vymíchej metlou hladké těstíčko.
3. Dej do lednice a nech odpočnout a vychladit 2-3 hodiny
Zdroj: Pivovarská restaurace Ossegg/Photoonie