Čočkový salát s lososem
Suroviny:
2 podkovy lososa
100 g čočky Campo Largo
2 bobkové listy Mikadobio
extra panenský olivový olej Primadonna
červená cibule
řapíky celeru
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
keramický mlýnek s pepřem Kania
2 stroužky česneku
100 g cherry rajčat
2 lžíce másla Pilos
1 hrst polníčku
½ citronu (šťáva)
Postup:
Čočku propláchneme studenou vodou a s bobkovými listy vaříme ve vodě přibližně 20 minut (dáváme pozor, aby se nerozvařila). V rozehřáté pánvi s olivovým olejem restujeme cibuli nakrájenou na měsíčky. Očistěný celer nakrájíme na tenké hranolky a přidáme k cibuli restovat. Ochutíme solí a pepřem. Potom postupně přidáme česnek nasekaný nadrobno a rajčata na poloviny nebo čtvrtiny. Po chvíli přisypeme uvařenou čočku a promícháme. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Před servírováním přimícháme polníček.
V rozehřáté grilovací pánvi s olivovým olejem restujeme osolené a opepřené podkovičky z obou stran do zlatohněda. Těsně před dokončením přidáme lžíci másla a necháme rozpustit. Na závěr pokapeme citronovou šťávou.
Zdroj: Lidl