Mořské ryby na čabajce
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje + extra k servírování
100 g pikantní čabajky AExc, pokrájené na kolečka
500 g brambor, pokrájených na plátky
2 lžičky sušeného tymiánu
6 lžic suchého bílého vína
150 ml zeleninového vývaru
sůl, pepř
2 vetší hrsti cherry rajčat AQ, přepůlených
4 filety z mořských ryb AQ
40 g bazalky AQ
Postup:
Rozpalte velký hrnec s poklicí, dejte do něj olej a kolečka čabajky. Smažte asi dvě minuty, aby se klobása rozvoněla. Přidejte brambory a lžičku sušeného tymiánu. Vmíchejte bílé víno, přiklopte a nechte deset až patnáct minut vařit, aby brambory pěkně změkly. Podle potřeby dolévejte vývar. Promíchejte, aby se vše krásně spojilo, a podle chuti osolte a opepřete. Poté dejte do hrnce i cherry rajčata a polovinu bazalky, navrch položte rybí filety osolené z obou stran, posypejte lžičkou tymiánu, přiklopte a vařte dalších pět minut. Servírujte se zbylou bazalkou, pokapané olivovým olejem.
Zdroj: Albert