Hovězí segedínský guláš
Suroviny:
1 kelímek
smetana
1 kg hovězí kližka
2 lžíce sádlo
1 sklenice kyselé zelí
1 ks cibule
podle chuti sůl
mletý černý pepř
majoránka
mletá sladká paprika
Postup:
Nakrájíme si nadrobno cibuli a dáme ji zpěnit s trochou sádla. Poté přidáme mletou papriku a necháme ji chvíli restovat, ale ne dlouho, jinak zhořkne.
Maso opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které pak přidáme na cibuli s paprikou. Osolíme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka.
Mezitím si připravíme kyselé zelí, které propláchneme a trochu pokrájíme. Když je maso hotové, přidáme zelí a necháme ho změknout. Poté guláš zahustíme jíškou, okořeníme majoránkou a zjemníme trochou smetany a guláš je hotový.
Segedínský guláš z kližky podáváme s houskovými knedlíky.
Zdroj: Pinterest