Krůtí segedínský guláš
Suroviny:
1 kg krůtího masa
3 lžíce hladké mouky
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 lžíce sladké papriky
1 lžička kmínu
200 ml vývaru
1 lžíce rajčatového pyré
400 g kysaného zelí
1 kelímek zakysané smetany
sůl
pepř
špetka cukru
bobkový list
Postup:
Maso nakrájím na dvoucentimetrové kostky. Na mělký talíř nasypu mouku a kostky masa v ní stejnoměrně obalím, přebytečnou mouky oklepu.
V kastrolu hodně rozehřeju olej, kousky masa na něm ze všech stran postupně osmahnu a vyndám děrovanou naběračkou. Část oleje z kastrolu sliju.
Do kastrolu vsypu cibulku a za stálého míchání ji nechám dozlatova osmahnout. Pak ji posypu paprikou a kmínem, krátce promíchám a stáhnu z ohně, aby paprika nezhořkla. Do kastrolu vrátím maso, vmíchám rajčatové pyré, lehce podliju vývarem, osolím, opepřím, přidám bobkový list. Kastrol vrátím na střední plamen, přivedu k varu, přiklopím a dusím 15 minut.
Přidám scezené a pokrájené zelí, promíchám, přikryju a dusím ještě asi 15–20 minut, až je maso úplně křehké. Nakonec přidám smetanu a nechám malou chvíli povařit. Guláš dochutím solí, pepřem a špetkou soli.
Zdroj: Albert