Suroviny:
3,5-4 kg mladá husa
celý kmín
3 ks jablka
sůl
pivní chléb OSSEGG /nebo jiný typ kváskového chleba/
100 g kachní nebo vepřové sádlo
rozmarýn, tymián
500 ml světlého piva OSSEGG.
Pivní bílé zelí:
1 menší hlávka bílého zelí /nahrubo nakrájet/
1 bílá cibule /najemno nakrájet/
2 lžíce másla
1 jablko / na kostičky nakrájet/
1 lžička kmínu
1 lžíce cukru
1 snítka tymiánu
400 ml masového vývaru
200 ml tmavého piva OSSEGG
sůl, pepř.
Červené zelí:
1 menší hlávka červeného zelí /nahrubo nakrájet /
1 červená cibule /najemno nakrájet/
2 lžíce másla
100 ml kvalitního červeného vína
2 ks hřebíček
2 lžíce cukru
50 g rozinek /cca 1 hodinu namočených v pivovici nebo rumu/
sůl.
Zdroj: Pivovarská restaurace OSSEGG