Škubánkové placky:
1 kg brambor /typ C čili varné/
sůl
300 g hrubé mouky /ta obsahuje správný podíl lepku a zajistí perfektní škubánkovou konzistenci/ + na podsypání těsta
250 g másla nebo sádla + sádlo na smažení
2 stroužky česneku /najemno nakrájené/
100 g oloupané bílé cibule /najemno nakrájenou/
180 g slaniny /nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm/.
Cibuli a slaninu za častého míchání na středním ohni orestujeme dozlatova ke konci přidáme česnek a necháme ho zpěnit, potom vše necháme vychladnout.
Bramborové šišky:
1 kg brambor /typ C /
sůl
300 g hrubé mouky
50 g hrubší krupice
2 vejce.
Žemlové knedlíky:
500 g žemle /nakrájené na kostky/
4x vejce
1 lžíce plocholisté petržele /najemno nasekaná/
sůl
2 dl mléka
špetka muškátového květu
špetka bílého pepře
100 g hrubé mouky.
Zdroj: Pivovarská restaurace OSSEGG