Tatarák z lososa:
Suroviny:
250 g čerstvého filetu z lososa bez kůže, 1 střední červená cibule, 2 lžíce kaparů, 2 lžičky citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, několik kapek tabaska, sůl, 20 tenkých plátků celozrnné bagety, bylinky (nasekanou cibulovou nať, petrželku, roketu apod.) na ozdobení.
Postup:
Rybí maso nasekejte na jemné kostičky, přidejte najemno nakrájenou cibuli, nasekané kapary a promíchejte. Směs ochuťte citronovou šťávou smíchanou s olejem a tabaskem, podle chuti osolte. Tatarák rozdělte na plátky bagety (můžete je předem nasucho opéct) a ozdobte bylinkami.
Lososový tatarák můžete doplnit i dalšími surovinami, například hořčicí, pomerančovou šťávou, koprem nebo kvalitní sójovou omáčkou.
Zdroj: Pinterest