Houbový tatarák Suroviny: 100 g houbové směsi / lze použít i mraženou, která se nechá povolit a vykapat / 200 g hlíva ústřičná 200 g hnědé žampiony 1 x menší cibule nakrájet najemno 1 x stroužek česneku , na plátky 150 g kvalitního rajského protlaku hnědý cukr podle chuti špetka mletého kmínu na dochucení 1 x lžička uzené sladké papriky + na dochucení mletá pálivá paprika, nebo čerstvá chilli paprička /nemusí být/ 1 x lžíce kvalitní sójové omáčky 1 x lžička worcesterské omáčky sůl a čerstvě mletý pepř chlebové topinky a rozpůlené stroužky česneku k podávání Postup: 1. Houby povařte asi 10 minut, pak slijte, nechte okapat, umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je hodně najemno nasekejte nožem. 2. Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte vychladnout. 3. Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku – smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku. Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg