Belgický telecí tatarák
Suroviny:
400 g telecí váleček
30 g oloupané šalotky
20 g okurek Cornichon
20 g kaparů
50 g parmazánu
3x lžíce olivového oleje
1x kávová lžička soli
1x kávová lžička mletého pepře
Ochucená majonéze:
100 g kvalitní majonézy
30 g kvalitní kečup
1 x lžička citronové šťávy
1 x lžička brandy
1 x lžička worcesterské omáčky
1 x lžička tabasca
1x lžička soli
1x lžička čerstvě mletého pepře
Postup na ochucenou majonézu:
1. V misce smíchejte všechny suroviny, překryjte potravinářskou fólií a dejte na 30 minut vychladit do lednice.
Na dokončení:
1. Šalotku, okurky a kapary nakrájejte najemno.
2. Škrabkou nastrouhejte parmazán na jemné hobliny.
3. Dobře vychlazené maso nakrájejte na menší kusy a umelte na středně hrubo.
4. V misce co nejrychleji promíchejte umleté maso, šalotku, okurky, kapary, olivový olej, jednu kávovou lžičku soli a čerstvě mletého pepře.
5. Do mísy k masu přimíchejte vychlazenou ochucenou majonézu,
6. Na konec zlehka vmíchejte hoblinky parmazánu.
Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg