Asijský srnčí tatarák
Suroviny:
100 g srnčího hřbetu
5 kuliček koriandru
1 lžička světlých sezamových semínek
2 lžíce sezamového oleje
1 kávová lžička olivového oleje
2 lžíce sójové omáčky
najemno nakrájená červená chilli paprička dle chuti
5 kapek tabasca
½ lžíce najemno nakrájené máty
1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
sůl, pepř
Postup:
1. Kuličky koriandru orestujte nasucho na rozpálené pánvi, za stálého míchání a prohazovaní restujte 40 vteřin. Přendejte do misky a lehce podrťte.
2. Sezamová semínka nasucho orestujte na rozpálené pánvi do světle zlatavé barvy, přendejte na talíř a nechte vychladnout.
3. Vychlazené maso nakrájejte na kostičky o hraně 3 mm.
4. Všechny suroviny důkladně smíchejte dohromady.
5. Dejte na 1 hodinu vychladit do ledničky. Poté znovu promíchejte.
Zdroj: Pivovar a restaurace Ossegg