Penne s lososem
Suroviny:
1 balení těstoviny penne
250 g losos
1 lžíce olej
sůl
pepř mletý
400 g smetana ke šlehání 2 kelímky
100 g sýr niva
60 g strouhaný parmazán
1 stroužek česnek
bazalka
Postup:
Na pánvičku dáme trochu oleje, rozpálíme a na to dáme na kostičky nakrájené kousky lososa. Asi 5 minut restujeme a občas promícháme, aby se maso opeklo ze všech stran. Mírně přisolíme a opepříme. Když jsou kousky lososa do růžova orestované, zalijeme 200 g smetany na šlehání (1 kelímek).
Poté přidáváme střídavě sýr niva a strouhaný parmazán. Promícháváme do zhoustnutí omáčky, potom postupně přilijeme další kelímek smetany a podle chuti můžeme přidat i některý ze sýrů. Na závěr přidejte rozetřený stroužek česneku a bazalku, případně přisolte.
Během přípravy omáčky uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte, zalijte omáčkou a podávejte.
Zdroj: Instagram