Zeleninové lasagne
Suroviny:
1 balení plátků lasagní
Zeleninová směs:
1 pórek-bílá část
300 g fazolek
6 rajčat
4 stroužky česneku
150 ml rajčatového pyré
olej
sůl
pepř
Sýrová omáčka:
30 g másla
50 g hladké mouky
500 ml mléka
100 g tvrdého sýru
bílý pepř
sůl
Postup:
Lasagne vaříme v horké vodě asi 5 minut. Zeleninu očistíme. Mrkev povaříme zhruba 5 minut v zeleninovém vývaru a vychladlou pokrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na nudličky.
Z másla, mouky, mléka a soli připravíme bešamel. Rajčata smícháme s nasekanou bazalkou, česnekem a pepřem.
Do vymazané zapékací nádoby dáme rajčatovou směs, pak vrstvu paprik, cukety a mrkve. Navrch dáme lasagne. Tento postup opakujeme, dokud není miska plná. Končíme vrstvou lasagní, které potřeme rozpuštěným máslem. Zeleninové lasagne zalijeme bešamelem, zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct asi na 30 minut do rozehřáté trouby.
Zapečené zeleninvé lasagne podáváme ihned. Můžeme přímo v mise, ve které jsme zapékali.
Zdroj: Instagram