Křenové pikantní okurky:
Suroviny:
2,1 kg okurek,
4 ks bobkových listů, malých,
1 lžičky hořčičného semínka,
4 ks nového koření,
4 ks mrkve, malé,
1 ks cibule,
8 ks křenů (asi 5 cm dlouhých),
kopr.
Nálev:
570 ml vody,
160 ml octa,
55 g cukru,
10 g sůli.
Postup:
Na dno čtyř sklenic rozdělíme koření a bobkové listy s koprem a skládáme okurky, přičemž je prokládáme s kolečky mrkve, cibule a na špalíčky nakrájeným křenem.
Na nálev svaříme vodu s octem, cukrem a solí. Necháme prochladnout, zalijeme okurky, uzavřeme a sterilujeme 10 min. od začátku varu. Po sterilizaci okurky ihned vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.
Zdroj: Pinterest