Pikantní nakládané okurky:
Suroviny:
2 l vody - na nálev,
250 g pískového cukru - na nálev,
80 g soli - na nálev,
400 ml octa - na nálev,
3 kg okurek nakládaček,
0,5 svazku čerstvého kopru,
2 ks velké cibule,
8 lžiček zeleného pepře,
8 ks malých feferonek,
16 stroužků oloupaného česneku,
8 lžiček hořčičného semínka,
16 kuliček nového koření.
Postup:
Nejdřív si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, sůl a ocet. Nechte přejít varem.
Okurky nasypte do vody ve velké nádobě a jemným kartáčkem je očistěte, pak opláchněte a nechte je oschnout.
Sklenice sterilujte v horké vodě.
Na dno každé sklenice dejte kousek kopru a kousek cibule.
Pak do sklenic naskládejte okurky, které proložte feferonkou a česnekem.
Do každé sklenice přidejte zelený pepř, nové koření a hořčičné semínko.
Okurky zalijte teplým, ale ne příliš horkým nálevem, zavíčkujte je a sterilujte při 80 °C přibližně 20 minut.
Zdroj: Pinterest