Pečený zajíc po myslivecku
Suroviny:
900 g zaječích stehen
2 lžíce hladké mouky, smíchané se solí a pepřem
3 lžíce olivového oleje
2 cibule, nasekané nadrobno
3 stroužky česneku, rozmělněné
velký svazek petrželky, nasekané
300 ml bílého vína
2 x 400g plechovka rajčat
asi 20 větších zelených oliv
1 lžíce cukru k dochucení
Postup:
Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.
Zdroj: Albert