Inspekce z vesmíru: Školu v Zimbabwe prý navštívilo UFO, mimozemšťané mluvili jen s dětmi

Návštěva z vesmíru? U školy v Zimbabwe prý přistálo UFO, viděly ho jen děti
Zdroj: Pixabay

V září roku 1994 došlo v malé zimbabwské komunitě Ruwa k velmi zvláštnímu jevu. Dvaašedesát žáků z prestižní školy Ariel vypovědělo, že na vedlejším poli uviděli přistávat stříbrné disky, Z nich vystoupila bizarní stvoření, která s nimi prý navázala kontakt.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 05. 2023 11:00

Bytosti měly vypadat jako lidé, až na voskovou kůži a pronikavé oči. Komunikovaly prý pomocí telepatie. Zprávy, které dětem předávaly, se týkaly životního prostředí. Nabádaly je, aby začaly Zemi okamžitě chránit.

UFO v Zimbabwe

K věru neobvyklému pozorování došlo 16. září 1994 v Zimbabwe. Kolem desáté dopoledne si děti v soukromé škole Ariel vyšly na dvůr, kde hodlaly strávit přestávku. Záhy jejich pozornost upoutaly velké stříbrné kotouče. „Jako by se to lesklo mezi stromy," vypověděl jeden školák. „Viděl jsem tam taky stát muže v černém," dodal jeho spolužák.

Z dospělých tuto podívanou nikdo neviděl, měli totiž schůzi. Další vyučování probíhalo zcela normálně, až na to, že děti v tu chvíli myslely na něco zcela jiného. Doma to ale řekly svým rodičům. A ti chtěli znát odpovědi. Ale nejen oni. O případ se začala zajímat i odbornice na mimozemšťany Cynthia Hind.

Opravdu přiletěli mimozemšťané?

Cynthia Hind vždy bedlivě sledovala hlášení o pozorování UFO v jižní Africe. Případ, který se odehrál ve škole Ariel, byl však ze všech nejzajímavější. Děti se jí podařilo vyzpovídat. A pak jí nakreslily obrázky toho, co viděly. Hind věřila, že mluví pravdu. Pocházely z vesnice, takže většina z nich neměla doma ani televizi. Podobu mimozemšťana tak nemohly odnikud "okopírovat".

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Conspiracy Theory Thursday (@cttradio)

O něco později si na pomoc přizvala harvardského profesora Johna Macka, který se o mimozemšťany začal zajímat na počátku devadesátých let. Častokrát byl za to popotahován a zesměšňován svými kolegy. V Zimbabwe ho ale všichni brali vážně. Děti se mu velmi otevřely a řekly mu všechno, co viděly. Hlavní myšlenkou poselství z vesmíru bylo, aby lidé přestali znečišťovat planetu a vyhýbali se přílišnému technologickému pokroku.

Otázkou ale je, zda se to skutečně událo. Skeptici tvrdí, že světla doprovázející přistání měl mít na svědomí návrat sovětské rakety Zenit-2. Také je prý velmi pravděpodobné, že si děti muže v černém vymyslely. Pocházely z bohatých rodin, takže naopak měly k televizi neomezený přístup. A ona ekologická zpráva... Mack byl zarytý aktivista, nemohl je ovlivnit on sám?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ariel School UFO incident

BBC.com: The schoolkids who said they saw 'aliens

Allthatsinteresting.com: The Ariel School Phenomenom, When Dozens Of Schoolchildren In Zimbabwe Claimed They Met Aliens

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články