Prokletá telefonní čísla: To bulharské 0888 888 888 odpojili po sérii úmrtí jejich majitelů

Prokletá telefonní čísla: To bulharské 0888 888 888 odpojili po sérii úmrtí jejich majitelů
Zdroj: Unsplash

Je to docela zvláštní, a hlavně z toho pěkně mrazí. Opravdu existují prokletá telefonní čísla, která vám mohou způsobit, pokud zrovna takové vlastníte, v životě nejednu nepříjemnost? Možná na tom něco pravdy bude, vždyť se již po staletí tradují historky o prokletých textech, e-mailech i číslech, jenž dokáží přivolat nějakou nadpřirozenou bytost anebo způsobit různá neštěstí. Pojďme se tak podívat na to, proč se Bulhaři rozhodli navždy odpojit číslo 0888 888 888.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 08. 2023 11:00

Pravda, nebo pouhá pohádka? Záleží na tom, čemu věříme. Objeví se v zrcadle Krvavá Mary, když několikrát zopakujeme její jméno? Anebo taková tabulka ouija? Lze se s ní spojit s říší duchů? Totéž platí o prokletých telefonních číslech. Znamená to, že když jsou nyní zrušena, bývala nebezpečná?

Odpojené bulharské číslo

Není nijak neobvyklé, že kupříkladu hotely nemají třinácté patro či třináctkou označený pokoj. Lidé se jednoduše domnívají, že by jim to přineslo smůlu. A právě z těchto důvodů došlo k odpojení bulharského čísla 0888 888 888. Od roku 2000 začalo přibývat úmrtí osob, které toto číslo vlastnily.

Jako prvnímu jste se mohli po vytočení tohoto čísla dovolat generálnímu řediteli telefonní společnosti Mobitel, která toto číslo také vydala. Jmenoval se Vladimir Grashnov a v roce 2001 zemřel na rakovinu. Mohl za to údajně jeho obchodní rival, jenž ho měl záměrně vystavit radiaci a tím i otrávit.

Jako druhý vlastnil prokleté číslo mafián, jistý Konstantin Dimitrov. Ten zemřel v roce 2003, kdy ho v Nizozemsku zavraždil příslušník konkurenční frakce. Jako třetí si toto neobvyklé a jistě i reprezentativní číslo vybral obchodník Konstantin Dishliev. Toho zase zastřelili před indickou restaurací. Byl totiž zapojen do lukrativního byznysu s kokainem. Od té doby není možné se na toto číslo dovolat. Ozve se jen hláška, že v dané síti nemá pokrytí.

Bez komentáře

Několik badatelů a novinářů se snažilo firmu Mobitel oslovit s dotazem, zda toto číslo stáhli na základě oněch vražd, dostalo se jim ale odpovědi, že o jednotlivých telefonních číslech neposkytují žádné informace. I přes zamítavou reakci jde o velmi zajímavý, nikoli však ojedinělý, případ.

Třeba v Thajsku je za smrtonosné označováno číslo 999 9999. Legenda praví, že pokud si z nějakého důvodu přejete zemřít, měli byste na toto číslo zavolat po půlnoci. Daný jedinec prý pak po krátké chvilce zmizí. Spousta lidí tvrdí, že šlo jen o reklamu na jeden horor... ale mají pravdu? Ani v Americe nechybí prokleté číslo 801 820 0263. Prý na druhém konci uslyšíme mužský hlas počítající od jedné do sedmi. Ten nám pak sdělí, jak se jmenujeme, kde zrovna jsme a co děláme. V tomto případě nás nečeká smrt, ale určitě velmi nepříjený pocit.

Volání na druhý břeh

Na závěr se ještě vrátíme do Asie, kde je číslo 1 000 000 považováno za to úplně nejstrašidelnější. Údajně se skrze něj dá dovolat mrtvým, kteří se pak mohou díky tomu snadněji dostat do světa živých. Musí se ale splnit jeden úkol. Když na toto číslo nezavolá dalších 15 osob, čeká toho, kdo volal první, smrt.

Pravděpodobnost toho, že může k takovým věcem skutečně docházet, je mizivá, stále ale ve vzduchu visí staré pořekadlo, že na každém šprochu je pravdy trochu. A totéž může platit i u onoho bulharského čísla. Odvážili byste se někdy na jedno z těchto čísel zavolat?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Městská legenda

Historicmysteries.com: 0888 888 888 - The Cursed Bulgarian Phone Number

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Vítejte na návštěvě u manželů Saudkových: Tajuplná vila skrývá nespočet geniálních fotografií, obrazy nahých žen i divokou zahradu

Související články

Další články