Hravé zahraniční hvězdy ve Varech: Salma Hayek líbala Jiřího Menzela, Travolta tančil v kinosále

Filmový festival Karlovy Vary 2024: Zahraniční hvězdy se odvázaly. Salma Hayek líbala Jiřího Menzela, John Travolta tančil na projekci
Zdroj: Se souhlasem MFF Karlovy Vary/koláž Lifee
Salma Hayek vždy patřila a stále patří k nejkrásnějším herečkám světa.Do Varů dorazila roku 1997 a velmi si padla do oka s režisérem Jiřím Menzelem. Jejich otlapkávačka obletěla svět.Naopak Sharon Stone se pro jistotu všech stranila a jejím největším kámošem byla ochranka.Sharon Stone ví, jak ukázat, kdo je tady hvězda.+ 9 fotek+ 10 fotek

I když se o největší skandály a jiné špíčky karlovarského filmového festivalu starají převážně české celebrity, ty zahraniční si s nimi v mnohém nezadají. Obdivovat jsme tak mohli taneční schopnosti Johna Travolty (70) nebo uhrančivý dekolt Sharon Stone (66). A pozadu v dovádění nezůstala ani hříšná Salma Hayek (57).

Tereza Švandová
Tereza Švandová 23. 06. 2024 09:00

Mexická star, která je i na prahu šedesátky snem milionů mužů po celém světě, navštívila západočeské lázeňské město v roce 1997. A oči měla prakticky jen pro oscarového režiséra Jiřího Menzela. Ten si její přítomnost užíval plnými doušky, v důsledku čehož vznikla série velmi pikantních fotografií.

Na jedné z nich Menzel velmi soustředěně zkoumá hereččin naditý dekolt, na další ho hvězda filmu Desperado na oplátku vášnivě líbá na tvář. Inu, jak vidno, oba si umějí společenská setkání vskutku vychutnat.

Ledově uhrančivá královna Sharon Stone

Naopak těžce odtažitým dojmem působila o osm let později jedna z největších hvězd filmového plátna Sharon Stone. Ochranka hrdinky Základního instinktu se výrazně nepohodla s novináři a sošná blondýnka osobně se mimo červený koberec, kde hýřila úsměvy, stranila fanoušků i rozhovorů.

Na oplátku ale zase všichni mohli obdivovat její výstavní křivky, tak důvěrně známé právě z jejího nejslavnějšího filmu. Na jeden z večírků dorazila jen v miniaturním topu, který toho příliš nezakrýval.

Leonardo DiCaprio rybařil v Teplé

Užít si po svém festival zvládl i roku 1994 Leonardo DiCaprio (49). Tehdy ještě poměrně neznámému mladíkovi, jehož na západ Čech doprovázeli prarodiče, učarovala říčka Teplá. „Vzpomínám, jak měl mladý DiCaprio tričko MFF Karlovy Vary a pokoušel se lovit ryby v Teplé s dědečkem,“ vybavil si roku 1998 v pořadu Za scénou kulturní novinář Jiří Borovička. To už by se dnes věhlasnému idolu žen a dívek takto nepozorovaně stěží poštěstilo.

Možná nejvřelejší hvězdou festivalu ve Varech byl roku 2013 John Travolta. S fanoušky se před hotelem Thermal nejen dlouho a usilovně vítal, ale celou čtvrthodinu trvala také jeho rozlučka s lázeňským městem. „Zdá se, že jsou tu velmi přívětiví lidé. Vítají mě tak upřímně, to člověka až nabíjí,“ svěřil se v rozhovoru pro Českou televizi. Ovace si ostatně zasloužil už jen za to, jaký vystřihl taneček při varské projekci svého slavného muzikálu Pomáda.

Letošní hvězdou MFFKV bude Viggo Mortensen

Letošní největší zahraniční hvězdou filmového festivalu bude herec a režisér Viggo Mortensen (65), který proslul rolí Aragorna ve filmové trilogii Pán prstenů. Na slavnostním zahájení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary. Sekundovat mu budou herec Clive Owen (59), režisér a producent Steven Soderbergh (61), jenž stojí například za filmy Erin Brockovich nebo Dannyho parťáci, a několikanásobný držitel Evropské filmové ceny, německý herec a režisér Daniel Brühl (46). V porotě pak usedne hrdina Pirátů z Karibiku Geoffrey Rush (72).

Na minulé zahraniční hvězdy filmového festivalu, které se postaraly o zajímavé střípky, se můžete podívat v naší fotogalerii.

Cukrářská hvězda Besky o toxickém prvním manželství: Otřesná životní zkušenost probíhala i během MasterChefa

Cukrářská hvězda Besky o toxickém prvním manželství: Otřesná životní zkušenost probíhala i během MasterChefa

Související články

Další články