Hvězdný host Varů Clive Owen a jeho recept na šťastné manželství: Se svou paní Columbovou je už 29 let

Clive Owen
Zdroj: Profimedia/Tomáš Martinek/Extra/koláž Lifee
Herec Clive Owen je další ze zahraničních celebrit, která letos ozvláštnila Karlovy Vary.Pověstný fešák je už skoro třicet let šťastně ženatý s bývalou herečkou a současnou akademičkou Sarah-Jane Fenton.Ačkoliv Sarah-Jane nepatří mezi prvoplánové krásky, svazek s pověstným fešákem patří k nejpevnějším v showbyznysu.Clive Owen a Sarah-Jane Fenton se seznámili už za studií v roce 1988 a mají spolu dvě dcery.+ 6 fotek+ 7 fotek

Britský herec Clive Owen (59), který exceloval mimo jiné v dramatech Na dotek nebo Potomci lidí, je posledním zahraničním hostem karlovarského filmového festivalu. Pokud si ale na něj tajně děláte zálusk, odejdete s prázdnou. Tento vyhlášený fešák je totiž už téměř 30 let šťastně ženatý. Jak to dělá, prozradil před 10 lety na premiéře filmu Slova nebo obrazy?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 04. 07. 2024 20:00

Clive Owen poznal svou životní lásku Sarah-Jane Fenton (61) už během studií na Královské akademii dramatických umění v Londýně, kterou oba navštěvovali. Pověstná jiskra mezi nimi přeskočila při přípravě školního nastudování Shakespearovy divadelní hry Romeo a Julie v roce 1988. V březnu 1995 následovala svatba a o dva roky později se jim narodila starší dcera Hannah (27), kterou brzy následovala druhá holčička Eve (24).

Z herečky Sarah-Jane Fenton se postupně stala akademička

Zatímco Clive začal šplhat k hereckým výšinám, získal například nominaci na Oscara za drama Na dotek, Sarah-Jane se z hledáčku médií postupně vytrácela. Hereckou kariéru pověsila na hřebík, udělala si na univerzitě v Birminghamu doktorát z psychologie mladistvých a dnes se vedle pomoci dětem věnuje také přednáškám na vysoké škole. Možná i proto společných fotek se slavným manželem postupně ubývalo, až se smrskly na náhodné paparazzi snímky.

Tři rady Clivea Owena pro šťastné manželství

Škarohlídi se navíc začali divit, jak je možné, že manželství takového fešáka a v podstatě tuctové brunetky může tak dlouho fungovat. Na to jim Clive poskytl roku 2014 odpověď. "Když jste delší dobu na natáčení, musíte se pak vrátit domů a trošku se tam zdržet. Jinak se váš vztah zhroutí," popsal během propagace filmu Slova nebo obrazy?.

Dalším klíčem k úspěchu je podle něj rovnost a nezávislost ve vztahu. "Nemohl bych být s někým, kdo by na mně visel. Moje žena potřebuje svobodu, stejně jako já. Kouzlo našeho vztahu spočívá i v tom, že Sarah-Jane je herečka, takže moc dobře ví, co naše profese obnáší - neustálé cestování a loučení," ozřejmil hvězdný herec.

"Moje manželství je pro mě vším. Sice často natáčím zajímavé snímky, ale to by pro mě neznamenalo nic, kdybych se životem jen protloukal a neměl tak skvělé rodinné zázemí. Sara-Jane je absolutní klenot," vyznal se roku 2007 magazínu People.

Clive Owen dorazil do Karlových Varů ve čtvrtek odpoledne, kdy se před hotelem Pupp setkal s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou. Herec rozdával úsměvy na všechny strany a v pátek ho čeká západočeská premiéra na červeném koberci. V sobotu pak převezme Cenu prezidenta Mezinárodního filmového festivalu.

Zdroje informací:
Dailymail.co.uk
Bustle.com

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Uzlinka z Pelíšků nám prozradila, jak se chystá na roli maminky: Stihnu porodit před čtyřicítkou, říká Silvie Maryško

Související články

Další články