I když se celý život chlubí superštíhlou figurou, Nicole Kidman (56) extrémně zdravý jídelníček ani tvrdý cvičební dril nedodržuje. Jak to tedy australská kráska dělá, že ani po padesátce nemá byť jen jediné deko navíc? To se pokusil rozklíčovat magazín Good Housekeeping.
Herečka, která za svůj život ztvárnila nepřeberné množství rolí od akčních hrdinek po "stepfordské paničky", se ve stravování drží jednoduchých pravidel. To zřejmě nejznámější jí káže, aby jedla 80 procent potravin zdravých a zbylých 20 procent... však víte.
"Někdy to klesne i k 70 procentům," připustila držitelka Oscara pro magazín Women's Health s tím, že každý si ten správný poměr musí najít a nastavit sám. "Když doprovázím Keithe (manžel Keith Urban je hudebník - pozn. red.) na turné, jezdíme většinou autobusem, kde je k dispozici jen nezdravé jídlo. A já nejsem z těch, kdo by to odmítal," dodala herečka. Jak si tedy udržuje výstavní figuru?
Snídaně Nicole Kidman
Když herečka před deseti lety vzala na svou farmu magazín Vogue, vyšlo najevo, že chová slepice. A není lepší (a výživnější) snídaně než čerstvá domácí vajíčka.
Nicole si rozhodně neodpírá ani kávu. S manželem ji prostě milují. "Možná dokonce víc miluji tu pěnu než kafe," poukázala máma čtyř dětí pro magazín People. "Když si někde objednám cappuccino, vždy říkám, že chci hodně pěny a jen malinko kávy. Už jsem kvůli tomu vyhlášená v jedné kavárně v Nashvillu," směje se.
Oběd a večeře Nicole Kidman
Podle článku v časopise Wine & Food miluje Nicole hlavně mořské plody - ústřice, tygří krevety, kraby a humry. Nepohrdne ale ani tradičním australskou pochoutkou - párkem na toastovém chlebu - nebo teplým toastem s parmazánem.
Jestli ale něčím Nicole nepotěšíte, pak je to šunka. To je podle magazínu Vogue její nejméně oblíbené jídlo a nesnese ho ani jako součást pokrmů. Radost jí naopak můžete udělat tím, že jí jídlo připravíte. "Já jsem hrozná kuchařka," prohlásila Kidman pro magazín People. "Připravuji pro manžela třeba kuře a je vždycky strašně suché."
To neznamená, že by se Nicole kuchyni vyhýbala. Naopak. Jako strávník je prý vděčná. "Myslím, že jako strávník potěším každého, protože mám ráda jídlo a sním skoro všechno. Jen se řídím heslem Všeho s mírou," dodala.
Zdroje informací:
Goodhousekeeping.com
Businessinsider.com