3 báječné vaječné pomazánky. Jak nejlépe využít vykoledovaná vajíčka?

Vajíčka z Velikonoc využijete nejlépe tak, že je sníte.
Zdroj: zdroj: pixabay
Velikonoce jsou svátky jaraSymbolem se stal zajíčekA vajíčko s kuřetemMalují se kraslice+ 1 fotka+ 2 fotky

Koledníci složili své pomlázky a u vás doma se nahromadil vykoledovaný poklad plný vařených vajec a čokolády. A co teď s tím? Čokoláda ještě chvilku vydrží, ale ta vajíčka by se měla sníst co nejdřív. Máme pro vás pár tipů na skvělé vaječné pomazánky.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 02. 04. 2018 13:55

Vajíčková pomazánka s avokádem

Co budeme potřebovat:

zralé avokádo 2 ks

vařená vejce 4 ks

zakysaná smetana 4 lžíce

nasekaná jarní cibulka + na ozdobu 1 hrst

plnotučná hořčice 1 lžička

pečivo k podávání

sůl

kajenský pepř

postup:

Avokáda podélně rozpulte až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělte obě poloviny. Vyjměte pecku. Pomocí lžíce vydlabejte dužinu a v kuchyňském robotu ji rozmělněte spolu s vejci, smetanou, jarní cibulkou a hořčicí na hladkou kaši. Dochuťte a podávejte s pečivem ozdobené zbylou cibulkou a nahrubo namletým pepřem.

Jemná vajíčková pomazánka s jogurtem

Co budeme potřebovat:

několik lžic másla (margarínu) – dle požadovaného množství a konzistence

5 až 6 vajec natvrdo

kelímek bílého jogurtu

1 lžička plnotučné hořčice

sůl

pepř

1 středně velká cibule

čerstvá pažitka

postup:

Vajíčka je třeba rozdělit na bílek a žloutek. Nejprve zpracujeme žloutek, a to utřením s máslem nebo margarínem. Dále přidáme hořčici a jogurt a dohladka vymícháme. Bílky, cibule a pažitka se následně nakrájí nadrobno a vmíchají se do již připravené směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem a necháme lehce zatuhnout v lednici zhruba 30 minut.

Tvarohová pomazánka s vejci a ředkvičkami

Co budeme potřebovat:

150 g jemný tvaroh

50 g sýrokrém

1 lžíce másla

3 vejce

5 ks ředkviček

50 g sýr Eidam

sůl

pepř

vegeta

Postup:

V misce si rozmícháme tvaroh, sýrokrém a máslo.

Přidáme vajíčka a ředkvičky, které si nastrouháme na hrubším struhadle spolu s eidamem.

Osolíme, opepříme a přidáme trošku vegety. Podáváme s čerstvým pečivem. Dobrou chuť!

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články