3 levné recepty z mletého masa pro celou rodinu

Tatarák je jednou z nejoblíbenějších pochoutek z kvalitního mletého masa.
Zdroj: Pixabay
Kuličky z mletého masa si už nemusíte dávat jen v Ikea.Mleté maso musí být vždy čerstvéTatarák je jednou z nejoblíbenějších pochoutek z kvalitního mletého masa.Papriky plněné mletým masem jsou mňamka na letní dny.+ 1 fotka+ 2 fotky

Z mletého masa už nemusíte dělat jen karbanátky nebo sekanou. Na zahrádce máte jistě spoustu zeleniny, se kterou už nevíte co dělat, my vám poradíme, jak ji zužitkovat beze zbytku.

Petra Járková
Petra Járková 02. 08. 2018 15:28

Možná se v létě bojíte kupovat mleté maso v supermarketu a my se vám vůbec nedivíme. Je ale škoda nechat si tyto pochoutky ujít. Berte tedy čerstvé maso od řezníka a buďte si jisti, že bude v pořádku.

Těstoviny s mletým masem a houbami

Suroviny:

450 g mletého vepřového masa

2 jarní cibulky

sůl, pepř

špetku sušeného česneku

lžíce paprikové pasty

50 ml oleje

1 cibuli

1 lžíci másla

100 g hub

1 lžíci nasekaných bylinek

Postup:

Maso osolte, opepřete, dochuťte sušeným česnekem, paprikovou pastou a dobře promíchejte. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli. Přidejte masovou směs a opékejte doměkka. Na jiné pánvi poduste na másle houby s kolečky jarní cibulky. Maso dejte na talíře, ozdobte podušenými houbami a posypejte bylinkami. Podávejte s těstovinami. 



Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Suroviny:

Na bochánky:

500 g mletého krůtího masa

100 g strouhanky

4 nasekané jarní cibulky

30 ml čerstvě vymačkané citronové šťávy

malou hrst jemně nasekané čerstvé bazalky

15 ml sójové omáčky

1 až 2 stroužky nasekaného česneku

špetku chilli

mořskou sůl

čerstvě mletý černý pepř

Na salsu:

300 g nahrubo nastrouhané okurky

trochu nasekaného čerstvého kopru

špetku najemno nasekané papričky jalapeňo

mořskou sůl

pepř

80 až 100 ml olivového oleje 


Postup:

V míse smíchejte všechny ingredience na krůtí bochánky. Vytvarujte 6 až 8 stejně velkých masových kuliček a každou zmáčkněte dlaní do tvaru vyšší placičky. Zakryjte je fólií a uložte do lednice. Zatímco masové bochánky odpočívají, připravte si salsu. Z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, smíchejte ji se zbytkem ingrediencí a uložte do lednice. Připravte gril na přímé grilování. Masové bochánky potřete olivovým olejem a dejte na gril. Podle velikosti bochánků grilujte 3 až 4 minuty z každé strany. Můžete použít jak venkovní či elektrický gril, tak grilovací pánev vymazanou špekem. Jakmile jsou hotové, přendejte je na talíře a servírujte s okurkovou salsou.

 

Mexická rýže

Suroviny:

100 g mletého masa

1 cibuli

2 lžíce olivového oleje

100 g dlouhozrnné rýže

2 stroužky česneku

100 g nakrájených rajčat

1 nakrájenou zelenou papriku

2 nasekané chilli papričky

200 ml kuřecího vývaru

2 lžíce mraženého hrášku

sůl, pepř

parmezán na posypání


Postup:

Na oleji orestujte najemno nasekanou cibuli. Přidejte mleté maso a 2 minuty ho opékejte. Přidejte rýži a míchejte dalších 5 minut. Do směsi přidejte prolisovaný česnek, rajčata, papriku a chilli papričky. Podlijte vývarem a duste 15 minut na mírném ohni. Odstavte, osolte, opepřete a vmíchejte hrášek. Směs stáhněte z ohně, přiklopte a nechte ještě 10 minut stát. Hotový pokrm posypejte strouhaným parmezánem.

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články