5 halloweenských drobností ze 4 a méně ingrediencí, které se (ne)budete bát sníst!

Masové mumie nebo krvavé košíčky – vše, co bude vašemu jazyku na Halloweena lahodit.
Zdroj: Craftpassion.com/Doublethebatch.com
1. Duchové z vaječných bílků.2. Mumie se sladko-slanou příchutí.3. Netopýři ze sušenek Oreo.4. Masové mumie.+ 1 fotka+ 2 fotky

„Koledu, nebo vám něco provedu.“ Tato koleda se nese americkými i britskými ulicemi přesně 31. října, v předvečer svátku Všech svatých nebo také na Halloweena. A protože se i v Česku tento svátek těší stále větší oblibě, přinášíme 5 „neodolatelných“ drobností na halloweenský stůl, které se (ne)budete bát sníst!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 24. 10. 2016 11:50

Duchové z vaječných bílků

Smartschoolhouse.com

Ingredience:

4 vaječné bílky + ½ lžičky vinného kamene + 1 hrnek cukru + černé potravinářské barvivo nebo jedlá černá dekorativní poleva/gel

Postup:

1. Předehřejeme si troubu na 110 °C. Mezitím vyšleháme bílky na nejvyšší rychlost. Až uvidíme spousty bublinek, je to signál, že mají požadovanou konzistenci.

2. Po částech vmixujeme cukr a vinný kamen a šleháme, dokud bílky neztuhnou.

3. Naplníme směsí cukrářský sáček. Na plech vyložený pečícím papírem a poprášený nepřilnavým sprejem vytlačíme pusinky jako na fotografii (tvarem by měly připomínat duchy). Pusinky pečeme 45 minut nebo dokud nebudou na povrchu zlatavé. Necháme je vychladnout.

4. A jdeme na zdobení. To bude opravdu snadné – zvlášť pokud máme dekorativní jedlý gel. Pokud ne, přimícháme černé potravinářské barvivo do libovolné polevy (např. citronové na perník) a namalujeme každému duchovi oči a ústa. Necháme ztuhnout a máme hotovo!

***

Mumie se sladko-slanou příchutí

Letsdishrecipes.com

Ingredience:               

18 až 20 dlouhých slaných tyčinek + 350 g bílé čokolády nebo polevy + jedlé oči

Postup:

1. Rozpustíme polevu nebo čokoládu na vodní lázni a ponoříme do ní ze dvou třetin každou tyčinku.

2. Přilepíme oči. Pokud sklouzávají, počkáme asi minutu, dokud čokoláda trochu neztuhne. Odložíme tyčinky na pečící papír a nechám polevu ztuhnout.

3. Zbývající polevu přemístíme do cukrářského sáčku s malinkým otvorem a vytlačíme ji kolem dokola každé tyčinky, aby připomínala omotaný provaz. Dáme pozor, abychom nepřekryla oči – ty musí koukat! Před podáváním necháme ztuhnout.

***

Netopýři ze sušenek Oreo

Craftpassion.com

Ingredience:

Sušenky Oreo + jedlé oči + mandle + čokoláda na slepení + tyčky od lízátek

Postup:

1. Oddělíme každou sušenku Oreo na dvě části tak, že na jedné zůstane náplň a druhá bude suchá. Na jednoho netopýra budeme potřebovat 2 části s náplní a jednu bez.

2. Rozlomíme sušenku bez krému napůl a obě části opatrně přilepíme k sušence s náplní, aby vznikla netopýří křídla. Jemně vtlačíme i tyčku, za kterou posléze lízátko uchopíme.

3. Rozpustíme libovolnou čokoládu a trochu ji nakapeme mezi křídla a na jejich vnitřní strany. Lízátko slepíme druhou celou sušenkou s náplní.

Craftpassion.com

4. Nyní už jen dotvoříme obličej. Přilepíme jedlé oči trochou čokolády. Oloupanou mandli rozkrojíme podélně napůl a jednu polovinu rozsekáme na třetiny. Prostřední část vyhodíme nebo sníme a zbydou nám dvě špičaté části připomínající zuby. I ty přilepíme na sušenku čokoládou a spojíme je rovnou „čokoládovou čarou“.

5. Pokud byste chtěli roztomilejší netopýry, použijte zubaté vykrajovátko a zatlačte ho do rovné strany jedné poloviny sušenky bez náplně – bude mít zubatá křídla.

***

Masové mumie

Doublethebatch.com

Ingredience:

21 vařených masových koulí + těsto na pizzu +mozzarella + černé olivy

Postup:

1. Pomocí špejlí nebo špaget spíchneme dohromady 3 masové koule.

2. Obtočíme je těstem na pizzu vyváleném do „hadů“ kolem dokola. Nezapomeneme nechat prostor pro oči!

3. Mumie vyskládáme na plech s pečícím papírem, opatrně vyjmeme špejle a pečeme na 180 °C 17 až 22 minut. Že jsou mumie hotové, poznáme i podle zlatavého nádechu těsta a propečení masa.

4. Z mozzarelly vykrojíme bělma, z černých oliv zornice a připevníme je k mumii pomocí špejle nebo kečupu.

***

Krvavé košíčky

Elephantasticvegan.com

Ingredience:

1 hrnek mražených malin + 1 lžíce rýžového sirupu + 250 g čokolády na pečení

Postup:

1. Rozehřejeme maliny a vmícháme rýžový sirup.

2. Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády a mezitím si připravíme 8 košíčků na muffiny do formy na muffiny.

3. Do každého košíčku rozprostřeme 1 ½ lžičky rozpuštěné čokolády a dáme formu do lednice, aby čokoláda ztuhla.

4. Rozpustíme zbytek čokolády. Mezitím přidáme asi lžičku malin doprostřed každého košíčku se ztuhlou čokoládou. Přelijeme je rozpuštěnou čokoládou a dezert umístíme na 5 minut do lednice.

5. Jakmile čokoláda ztuhne, vyjměte košíčky z formiček, zakousněte se a… nebojte, to jsou jen maliny.

Zdroj: Double the Batch / Elephantastic Vegan / Smart School House / Let's Dish / Craft Passion

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články