9× exotické ovoce a jak vybrat to perfektně zralé

Ohnuté listy jsou u ananasu dobrou předpovědí.
Zdroj: Profimedia.cz
1. Granátové jablko. Nejlepší kus poznáte podle temně červené barvy bez tmavých flíčků. Dobře uzrálé avokádo má stopku zbarvenou dohněda a jeho slupka je na dotek pružná. Pozor, nikoliv měkká! To je důkaz, že bylo ovoce zamrazeno. Zajímavé je i to, že zralé granátové jablko je těžší než nezralé. Volte vždycky to těžší2. Ananas. Mocně voní? Dejte ruce pryč. Silné aroma je znakem přezrálosti, stejně jako pokud na jeho slupce zůstane po zmáčknutí důlek. Zaměřte se na listy. Jsou jemně vybledlé a na koncích se ohýbají? Berte. Výrazné, zdravě vypadající listy prozrazují, že bylo avokádo sklizeno moc brzy.4. Pomelo. Vybrat správný kus není snadné. Jednak existují zelená i žlutooranžová pomela, takže barva nic nenaznačí. Jednak se liší tvarem – natrefit můžete na kulaté i hruškovité. Alespoň ho zkuste osahat. Tvrdé obsahuje spoustu šťávy!5. Papája. Tu lahodnou mnohdy poznáte už na pohled – je žlutá. Věnujte ovšem pozornost slupce. Pokud má po celé ploše stejnou barvu, máte v ruce dobrý kus. Ale to ještě neznamená, že zralá. Papája určená k brzké konzumaci totiž nesmí být tvrdá na dotek.+ 4 fotky+ 5 fotek

Jednou mají avokádo zelené, jindy zase temně hnědé. Žluté mango nahradilo to zeleno-červené a vybrat sladké, šťavnaté granátové jablko se zdá také jako tvrdý oříšek. Kdo se v tom má vyznat, že? Nevzdávejte se. S tímto průvodcem se naučíte vybírat perfektně zralé exotické ovoce jako domorodec. Ta šup do galerie!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 16. 06. 2017 10:03

Zdroj: BrightSide

Andrea Verešová zažila obtěžování i šikanu kvůli vzhledu: V Paříži mi chtěli operativně prodloužit nohy

Andrea Verešová zažila obtěžování i šikanu kvůli vzhledu: V Paříži mi chtěli operativně prodloužit nohy

Související články

Další články