Magický koláč dobývá internet. Má tři vrstvy a upečete ho na jeden zátah. Vyčarujte kakaový s malinami!

Naspod pevný, uprostřed pudingový, nahoře křupavý.
Zdroj: Whiteonricecouple.com

V oblasti pečení se uchytilo mnoho trendů, ty největší ale mají jedno společné – laskominy lze připravit jednoduše, rychle, chutnají božsky a vypadají, jako byste na nich pracovali celou noc. Jedním z takových hitů je v poslední době magický koláč!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 14. 09. 2016 12:01

Magický (někdy inteligentní) koláč připravíte z klasických ingrediencí – mouky, cukru, vajec, másla a mléka. Těsto vlijete formy a upečete. Voilá!

Jenže… jaká je pointa? Tu uvidíte po rozkrojení – koláč se promění v magický díky třem různým vrstvám. Každá z nich se vyznačuje různou tvrdostí. Dezert „sedí“ na tuhém základu, uprostřed přechází do pudinku a ústí v křehkou, houbovitou střechu.

Laughingspatula.com

Za mnohovrstevnatost vděčí magický koláč řídké konzistenci těsta, připomínající to palačinkové, a pomalému pečení. Do těsta se vmíchají vyšlehané bílky pro křupavou svrchní vrstvu. Magický koláč vyžaduje relativně pomalé pečení – čáry a kouzla se v troubě rozehrávají při teplotě 150 až 160 °C.

Magický koláč existuje už pěkných pár roků a stihl si vybudovat zejména na sociálních sítích velkou základnu příznivců.

„Koláč se v podstatě udělá sám a myslím, že to je to, co vyjadřuje jeho název – koláč, který vyžaduje jen málo úsilí pro neuvěřitelný výsledek,“ řekla pro platformu Mashable Lynn Chen, autorka populárního food blogu The Actor’s Diet. „Je to něco, co vypadá dosažitelně, a přesto si zachovává tajemství, jak taková textura vznikne.“

Magický koláč je perfektním středem mezi bábovkou a cheesecakem. Co je na něm ale nejlepší, že jím učarujete kolegyni nebo tchyni, když se ohlásí na brzkou návštěvu.

Pro takové případy házíme záchranný kruh v podobě famózního čokoládového koláče s vůní magie.

Magický kakaový koláč s malinami

Popsugar.com

Ingredience:

4 žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) + ¾ hrnku krupicového cukru + 1 lžíce vody + 8 lžic rozpuštěného másla + špetka soli + 1 lžička vanilkového extraktu + 6 lžic kakaového prášku + 7 ½ lžic univerzální mouky + 2 hrnky teplého mléka + 4 bílky + 1 lžička octa + moučkový cukr a maliny na ozdobu

Postup:

1. Předehřejte troubu na 160 °C. Pomocí mixéru vyšlehejte žloutky s cukrem a vodou. Vmíchejte rozpuštěné máslo, špetku soli a vanilkový extrakt.

2. V jiné míse smíchejte kakao s moukou a směs zašlehejte do těsta. Postupně zašlehejte i mléko.

3. V čisté míse vyšlehejte bílky s octem, dokud se nebudou tvořit nadýchané vršky. Sníh vmíchejte po dávkách do kakaového těsta. Pracujte pomalu a na fáze, abyste nenarušili nadýchanou konzistenci sněhu – nejprve vmíchejte část sněhu do kakaového těsta, poté kakaové těsto do bílků.

4. Těsto vlijte do formy s rozměry 20 cm x 20 cm vyložené pečícím papírem a pečte asi hodinu. Povrch by měl ztuhnout a střed by se měl třást jako pudink. Nechte koláč kompletně zchladnout, než ho rozkrojíte. Nakrájejte ho na krychličky, poprašte moučkovým cukrem a dozdobte malinami.

Zdroj: Mashable/Popsugar

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Jak obléknout velká prsa, abyste nevypadala vulgárně? Stylistka prozrazuje tipy na materiály, střihy i kouzlo vertikální linie

Související články

Další články