Špagety pomodoro bez bazalky jsou jako svíčková bez brusinek. S bazalkou se tento pokrm jakoby zakulatí, uzavře, a chuťově tak nic nechybí. Jenže udržet ji čerstvou více jak čtyři dny snad nelze. Nebo ano?
Je to tak. Díky jednoduchému triků si budete moct špaget pomodoro užívat třeba dva týdny v kuse! Přesně takovou dobu vydrží bazalka čerstvá. Co je klíčem k její dlouhé životnosti?
Sklenice s vodou a plastový sáček. Zastřihněte konce bazalkových stonků, jako to děláte u květiny, a ponořte je do vody. Lístky pak překryjte plastovým sáčkem. Bazalku postavte na linku.
Tajemství spočívá ve vlhkosti, která se pod sáčkem vytvoří. Ten svým způsobem nahrazuje skleník. Bazalka může dýchat a uvolňovat etylen, způsobující scvrkávání a hnědnutí lístků.
Jako bonus se tato úchvatná bylinka nádherně rozvoní po pokoji. Jednoduché a efektní, že?
Zdroj: PureWow