Jsou chutnější než okurky a roztomilejší než melouny. Právem tak na internetu rozdmýchaly vášně. Přivítejte okurkomelouny!
Tato hybridní zelenina původem z Mexika a Střední Ameriky vypadá jako kříženec okurky a melounu. Nechutná však ani po jedné z těchto potravin.
Je známá svou štiplavou citrusovou vůní a podle Homestead and Pepper „chutná jako okurka ponořená do limetkové šťávy“. Osvěží každý salát, ale potěší i jen tak, samotná. To je ostatně nejjednodušší cesta, jak v parnech srovnat chutě do latě – okurkomelouny jsou veliké a tvarované jako hroznové kuličky, takže je můžete pohodlně zobat.
Další skvělou zprávou je, že se dají snadno vypěstovat. Plody vyrůstají z popínavé rostliny a dozrávají během léta, kdy je nejmenší riziko námrazy. Stejně jako okurky je lze naložit, a tak si tyhle staronové šištičky můžete vychutnat třeba i ke štědrovečernímu řízku.
Okurkomelouny dobývají internet, a to přesto, že existují už několik let. Lifestylové magazíny a food blogeři je objevili kolem dubna 2013 a okurkomelouny si brzy vybudovaly fanouškovskou základnu zejména v Británii. Sehnat je ale můžete i v České republice.
Zdroj: MyDomaine