Další důkaz, že sociální sítě jsou mocnou čarodějkou v oblasti byznysu. Druhého února zveřejnil server INSIDER Food na svém Facebooku video z newyorské pekárny The Bagel Store, jež zachycuje výrobu duhových bagelů. A internet zešílel. Fotografie barevných chlebových prstenců zaplavily online svět a staly se hitem. Takovým, že zmíněný obchod musel z důvodu vyprodání zásob zavřít. Nyní hodlají duhové bagely dobýt Velkou Británii.
Francine LaBarbara, marketingová koordinátorka The Bagel Store, řekla serveru BuzzFeed, že doufá v opětovné otevření podniku „během několika příštích dnů“, kdy bude obchod lépe připraven na vysokou poptávku.
Milovníci duhových barev, křupavého pečiva i stylových instagramových fotografií ale nemusí smutnit – pestré bagely se znovu vybarvily v legendární londýnské prodejně Beigel Shop v ulici Brick Lane.
Do sortimentu je zařadila pekárna minulou středu a snaží se držet krok s poptávkou. I když je výroba náročná.
Duhová dřina za 14 korun
Podle pionýra duhových bagelů Scota Rossilla, který provozuje brooklynský The Bagel Store a peče kruhové pečivo už dvacet let, je v lidských silách připravit sto duhových bagelů každých pět hodin. Jen pro srovnání – za stejnou dobu zvládne přichystat padesátinásobek obyčejných bagelů.
Důvody jsou dva. Jednak v The Bagel Store připravují všechny duhové prstence ručně, jednak jsou pracné. Nejprve je třeba vytvořit několik bochánků těsta v různých barvách. Ty se poté rozválí a placaté na sebe navrší. Příčným řezem se vytvoří plátky, z nich proužky a nakonec hadi. Už „jen“ zatočit do prstencového tvaru, upéct a je hotovo.
Rossillovou specialitou jsou duhové bagely promazané nadýchaným sladkým žervé Funfetti. Jinak se konzumují s nutellou, odvážlivci je dokonce kombinují s cukrovou vatou a sušenkami.
Že se ručně vyráběné, barevně atraktivní a hlavně lahodné pečivo v The Bagel Store vyprodalo, je i vzhledem k nastavené ceně zcela pochopitelné. No uvažte, nekoupili byste si tohoto moučného fešáka v přepočtu za 14 korun?