Květiny svou nádherou oslňují nejvíc na louce… a v lízátkách!
Shodlo se na tom přes 3,6 milionů návštěvníků sítě BoredPanda, kteří článku o těchto sladkostech dali facebookový lajk. A my se přidáváme.
Průsvitná lízátka s květinou uvnitř jsou hotovou pastvou pro oči. Stojí za nimi majitelka pekařství Sugar Bakers Bakery Janet Best. Květiny pěstuje uvnitř, aby je uchránila před hmyzem a toxiny. Následně je obalí tvrdým bonbónem.
Lízátka vyrábí v několika příchutích, zmiňme třeba cukrovou vatu, levanduli nebo brandy.
Ke konzumaci musí být těžké se přemluvit. Ale ne proto, že by květina nebyla k jídlu – všechny lze bezpečně slupnout. To ten magický vzhled. Jako by tvrdý bonbon uchovával velmi vzácnou květinu...
Cukrářka přitom používá známé druhy, jako fialky, orchideje nebo macešky.
„Zdá se, že letos porostou lízátka!“ vtipkuje Best na internetových stránkách Sugar Bakers Bakery. A má pravdu. Rostou. Pokud chcete vidět kde, klikněte sem.
Zdroj: BoredPanda