Kdo by nemiloval palačinky, viďte! Věděli jste ale, že jimi můžete fantasticky nahradit korpus? A že když je promažete šlehačkou, dostanete v mžiku božský dort, nad kterým užasne každá návštěva? Osvojte si několik jednoduchých kroků k jeho přípravě. A už nikdy nebudete chtít dělat dort jinak.
Zelený palačinkový koláč
Ingredience:
Těsto na 15 velkých palačinek + matcha čaj (nebo zelené potravinářské barvivo) + smetana ke šlehání + čokoláda na vaření + matcha čaj a jedlé zlaté lupínky na ozdobu
Postup:
1. Vmíchejte do palačinkového těsta matcha čaj nebo potravinářské barvivo, aby zezelenalo.
2. Upečte na pánvi 15 velkých palačinek.
3. Až palačinky vychladnou, potřete jednu z nich vyšlehanou smetanou. Navrstvěte další palačinku a tu opět potřete šlehačkou. Totéž udělejte se všemi palačinkami (kromě nejsvrchnější, kterou pomazávat nebudete), až vznikne mnohovrstevnatý koláč.
4. Zabalte koláč pevně do potravinové fólie a dejte ho do mrazáku na 4 hodiny.
5. Vyndejte koláč z mrazáku, odstraňte fólii a naporcujte ho na krychličky. Na vodní lázni rozehřejte čokoládu na vaření a polijte jí všechny dortíky tak, aby se v čokoládě úplně schovaly.
6. Než čokoláda ztuhne, vystřihněte si ze čtvrtky nebo jiného pevného papíru čtverec. Podržte ho nad každým dortíkem tak, aby diagonálně překrýval jeho polovinu. Nasypejte do sítka matcha čaj a poprašte jím dortík nad papírem.
7. Nakonec posypejte střed každého kousku jedlými zlatými lístky. A s chutí do toho!
Zdroj: Tastemade