Fazolové lusky jsou jednou z nejzdravějších zelenin, kterou do svého jídelníčku můžete zařadit. Navíc se díky nim skvěle hubne. Zkuste tuto dietu na tři dny a buďte fit dříve, než přijde opravdový podzim.
Zelené fazolky jsou nízkokalorickou potravinou. Jeden šálek zelených lusků obsahuje pouze 37 kalorií, ale naopak 4 gramy vlákniny, díky čemuž dokáží skvěle zahnat hlad. Jsou zdrojem mnoha vitaminů a minerálů, které naše tělo na podzim potřebuje.
Co fazolky obsahují?
Vitamin K
Zelené fazolové lusky obsahují vitamin K, který napomáhá regeneraci a hojení ran. Zvyšuje také vstřebávání vápníku, čímž prospívá kostem a kloubům.
Vitamin C
Vysoký obsah vitaminu C se bude našemu tělu hodit, kdy je oslabené a hrozí mu časté nákazy. Jeho antioxidační vlastnosti zlepšují imunitní systém a také snižují cholesterol v krvi.
Mangan
Zelené fazolky jsou bohatým zdrojem manganu, který je úspěšným bojovníkem proti PMS, špatné náladě a depresím. Napomáhá tělu lépe vstřebávat vitamin B a E nebo hořčík.
Vitamin A
Dalším důvodem, proč jíst zelené fazolky, je jejich obsah vitaminu A. Tento antioxidant napomáhá snížit cholesterol v krvi, ale také zlepšuje vzhled pleti a regeneraci kožních buněk, dá se o něm tedy mluvit, jako o vitaminu krásy.
Hubnutí díky zeleným fazolkám
Stačí, když tato jídla budete konzumovat tři dny za sebou a výsledky budou na vašem těle vidět, navíc se budete cítit skvěle.
Snídaně:
Připravte si na másle vaječnou omeletu s pokrájenými zelenými fazolkami a čerstvou bazalkou.
Svačina:
Ke svačině si dejte čerstvé fazolové lusky s dipem z nízkotučného jogurtu, do kterého nasekejte čerstvý kopr. Osolte, opepřete a přidat můžete také stroužek česneku.
Oběd:
O polední pauze vás skvěle zasytí zeleninový salát s fazolkami. Připravit si můžete svůj oblíbený salát, do kterého přidejte syrové nebo na másle opečené fazolky. Doplnit můžete vařeným vajíčkem, tuňákem nebo kuřecím masem a dipem z nízkotučného jogurtu a čerstvých bylinek.
Svačina:
Místo dezertu si ke svačině dejte opět zelené fazolky a k nim si tentokrát připravte hořčicovo-medový dip, který zažene nezřízenou chuť na sladké.
Večeře:
K večeři si připravte plátek kuřecího masa s restovanými fazolkami a estragonem.