Když přijde vlčí hlad, většina z nás uvítá cokoliv, hlavně když to bude hned. To Gordon Ramsay by raději držel hladovku, než aby pozřel cokoliv na tomto místě.
V rozhovoru s lifestylovým magazínem Refinery29 prozradil hned několik věcí.
Jako první došlo na jeho oblíbené kuchyňské náčiní. Známý gastro kritik přísahá na čtyři následující kousky: multifunkční mandolinový kráječ na zeleninu, horkovzdušnou fritézu, kvalitní ponorný mixér a mixér na smoothie. Zdravé ovocné a zeleninové nápoje patří k nejčastějším snídaním celé Ramsayovy rodiny, protože jak sám „ďábelský šéfkuchař” říká: „Moje děti chodí vždycky příšerně pozdě do škole, a tak snídáme v autě.”
Kvůli své zaněprázdněnosti přes týden tolik nevaří. Jakmile však odbije víkend, vrhá se za plotnu spolu s rodinou. Většinou testují recepty z nové kuchařky nejmladší dcery Matildy (15). Jinak padá volba na lasagně nebo indické máslové kuře. A když je venku hezky, vyrazí v neděli ven s košíkem plným klasických brunchových pokrmů, jako jsou vajíčka s uzeným lososem.
A kde by tedy obávaný šéfkuchař nesnědl nic, i kdyby ho kručící žaludek na nože bral? V letadle. „Neexistuje ku*va žádná možnost, že bych jedl v letadle,” uvedl. „Pro letecké společnosti jsem pracoval deset let, takže vím, kde se jídlo nacházelo a kam putuje a jak dlouho trvalo, než se dostalo na palubu.”
Řešení? „Pěkná selekce italských mas, malá sklenka červeného vína, pár plátků jablek nebo hrušek s parmazánem a máte se jako prasata v žitě.”
Než příště v letadle zakrojíte do plátku kuřecího nebo vepřového, zvažte, zdali máte opravdu takový hlad, nebo si dáváte jídlo jen proto, že je zdarma. Podle jednoho z nejrespektovanějších šéfkuchařů světa totiž prokáže vašemu tělu zatraceně mizernou službu.
Zdroj: Refinery29