Valentýn je tu příští víkend, tudíž je nejvyšší čas zarezervovat stůl v nějaké příjemné restauraci, abyste si mohli užít romantický večer se svou polovičkou. Láska prochází žaludkem, proto jsme vybrali ta nejlepší valentýnská menu, díky kterým se pro vás tento večer stane nezapomenutelným.
Květiny, čokoláda, luxusní restaurace s dobrým jídlem a kvalitní víno. Takový je ideální Valentýn pro mnoho párů. Kam si ale vyrazit? Komu svěřit v tento sváteční večer chuťové buňky? Kde si opravdu pochutnáte? Máme pro vás tipy na ta nejlepší valentýnská speciální menu. Pochutnají si milovníci steaků, ryb, zeleniny i sladkých dezertů.
Vyrazte do přírody mimo Prahu
Stylová restaurace Angusfarm Soběsuky se nachází v malé západočeské vesničce Soběsuky. Jak už napovídá její název, zaměřuje se především na pokrmy z kvalitního hovězího masa plemene Angus. V nabídce dominují steaky, žebra a burgery, vyhlášené jsou i tataráky nebo grilované dršťky. Mimo tyto stálice je sortiment rozšířený o sezónní menu, které se pravidelně obměňuje. Angusfarm je dlouholetým členem hnutí Slow Food a drží se jeho základních principů. Kuchaři vaří z čerstvých surovin, jež odebírají od místních dodavatelů, a všechny se snaží zpracovat beze zbytků, ať už v restauraci, nebo při výrobě poctivých domácích produktů, které je možné zakoupit s sebou.
U příležitosti svátku sv. Valentýna, který připadá na pátek 14. února, restaurace chystá speciální menu, v němž najdete pstruha s marinovanou okurkou a fenyklem, nízkou roštěnou s beluga čočkou a omáčkou Madeira a čokoládovou ganache. Po jídle se můžete projít v krásně upravené zahradě, a pokud se vám nebude chtít jet hned po večeři domů, nabízí se přespání v jednom z rustikálních romantických pokojíků přilehlého penzionu.
Valentýn na horách stojí za zkoušku
Vzhledem k tomu, že letos vychází 14. únor na pátek, není nic jednoduššího, než ho oslavit na horách. Co takhle Špindlerův Mlýn a oblíbená restaurace Savoya. Sice je to letos s počasím jako na houpačce, takže není jisté, že bude sníh, ale i tak stojí Savoyu navštívit a vychutnat si gastronomický zážitek.
Těšit se můžete na raviolu z řepy, grilované foie gras s perníkem. Milovníci ryb si jistě pochutnají na pstruhovi duhovém s kombinací květáku a také na hovězí roštěné se zimním lanýžem se sezónní zeleninou. Třešničkou na dortu bude tart z mučenky s malinami.
Luxus na Václavském náměstí
Pokud se vám však z Prahy nechce, rozhodně nepřijdete zkrátka. Skvělou volbou pro valentýnský večer je luxusní restaurace Triton, která se nachází na Václavském náměstí. Historie vzniku měšťanského domu, v němž restaurace sídlí, se datuje na konec 14. století. Uvnitř si můžete prohlédnout výjevy a symboliku nejen z řecké, ale i římské a egyptské mytologie. Každý detail má svůj skrytý význam, a to i v orientaci podle světových stran. Trítón, po kterém je restaurace pojmenována, je synem Poseidóna, boha moře, a Amfitríty, bohyně moře. Je napůl člověkem a napůl rybou.
Udělejte radost své drahé polovičce romantickou večeří při svíčkách za doprovodu živé klavírní hudby v nezapomenutelné atmosféře secesní krápníkové jeskyně, kde se budou servírovat Mušle sv. Jakuba s omáčka z krvavých pomerančů, pomalu pečený telecí filet steak v bylinkové krustě s omáčkou Béarnaise a jako sladká tečka jahodový Tarte s rosé glazurou.
Tajemná večeře v klášteře
Lahodnou čtyřchodovou večeři připravenou šéfkuchařem Martinem Boháčkem si můžete vychutnat v romantických prostorách bývalého kláštera ze 13. století. K tomu vás bude doprovázet hudba České filharmonie. Restaurace Augustine je známá svou vysoce personalizovanou pohostinností a službami na nejvyšší profesionální úrovni.
Na Valentýna tam ochutnáte Foie gras “nanuk”, marinovaného candáta s mořským chřestem, kambalu nebo hovězí biftek.
Valentýnský večer v rytmu kubánské hudby
V proslulé kubánské restauraci situované v Kaprově ulici v samém srdci Starého města si mohou hosté vychutnat valentýnské menu společně s jedinečnou atmosférou a živou hudbou.
Pochutnáte si na hráškovém krému s uzeným lososem a creme fraiche, filetu z hovězí svíčkové z mladého býka a omáčkou z portského vína a pohádkovou večeři ukončíte malinovým sorbetem na hnízdě z kadaif těsta.