Pekařství Dominiqua Ansela se proslavilo před třemi lety, kdy světu představilo cronut – křížence croissantu a donutu. Letos v únoru otevřelo svou první pobočku v japonském Tokiu. A uvedlo další gastronomické unikum – horkou čokoládu, která před očima vykvete.
Je připravena z tmavé čokolády značky Valrhona a servírována s maršmelounovým poupětem. Aby se rozvinulo, stačí ho položit na hladinu horké čokolády.
To ale není všechno. Uvnitř květu najde labužník překvapení – čokoládový bonbon truffles!
Kvetoucí horkou čokoládu nabízí zatím jen tokijská pobočka, na jejíž únorové otevření naváže nová pekárna v Londýně. Cronuty by se v ní měly rozvonět ještě letos.
Óda na sladké pečivo
Řetězci světově oblíbeného pekařství šéfuje Dominique Ansel, který svou první pobočku otevřel v listopadu 2011 v New Yorku. Spolu s tím si patentoval výrobu cronutu – pečiva prstencového tvaru, vytvořeného z vrstveného těsta a smaženého v hroznovém oleji.
Doposud získalo pekařství nespočet cen a jeho majitel Dominique Ansel se objevil v celé řadě televizních pořadů, včetně nejsledovanějšího ranního pořadu Good Morning America nebo populární talkshow Late Night with Jimmy Fallon.
V říjnu roku 2014 vydal svůj knižní debut plný receptů Dominique Ansel: The Secret Recipes. Dodnes se účastní dobročinných akcí.
Na video s kvetoucí horkou čokoládou se můžete podívat tady.