Naše duše potřebuje na podzim mimořádnou péči. Chlad se zarývá až příliš hluboko pod kůži a šedé nebe zrovna optimismem nehýří. Proto tu máme věci jako svařené víno nebo horká čokoláda. A smícháme-li tyto dvě věci dohromady, máme nad nevlídnou roční dobou definitivně vyhráno!
Horká čokoláda a červené víno – zní to zvláštně? Když nám chutná ukusovat tmavou čokoládu k vínu, proč rovnou tyto dvě božské věci nespojit? Horké čokoládové víno si zamilujete na první ochutnání. Je to nebezpečně podmanivá kombinace.
Na dvě porce budete potřebovat:
1 ½ hrnku mléka + 1 hrnek červeného vína (např. Cabernet Sauvignon) + 1/3 hrnku nalámané tmavé čokolády + kokosová šlehačka dle libosti
Postup:
Na středním plameni ohřejeme mléko spolu s čokoládou. Nepřestáváme míchat, dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezhoustne – měli bychom získat husté a krémově čokoládové mléko. Vlijeme červené víno a pokračujeme v ohřívání. Až bude nápoj horký, rozlijeme ho do dvou hrnků nebo 6 až 8 menších skleniček. Můžeme ho dozdobit kokosovou šlehačkou.
Zdroj: immaEATthat