Dodejte svému tělu jeden den málo kalorií a další den jezte normálně, tělo si nedostatku ani nestačí všimnout, ale kila se začnou rychle ztrácet.
Dieta, která k nám přišla z Ameriky, kde se nachází nejvíc tlouštíků na světě. V intervalové dietě se střídají různě dlouhé odtučňovací fáze s fázemi, kdy se jíst může.
Tento princip se poměrně dobře dodržuje. Jednou za čas se totiž můžete pořádně najíst, aniž byste dietní systém porušili a došlo tak k jojo efektu.
Intervalová dieta funguje na třech odtučňovacích fázích — tří, pěti a desetidenní. Během nich by váš energetický příjem neměl přesahovat 1 200 kcal denně.
Mezi cykly je vždy pět dní pauza, takže tělo si ani nestačí všimnout, že mu něco neposkytujete, a nebude tak trpět návaly hladu a spínat nouzový režim známý od hladovějících diet. Jakmile tělu něco chybí, má tendence přeměnit každou možnou kalorii na tukový polštářek.
Tato dieta patří stejně jako většina ostatních k těm deficitním, tedy těm, které denní příjem energie minimalizují na 1 200 kcal (5 000 kJ) denně. Podle odborníků to je nejnižší možná hranice, takže se nesnažte jíst ještě méně, nebo to s vaším zdravím nedopadne dobře.