Děti vnáší do života radost, starost, ale i inspiraci. A když se tato inspirace spojí s šikovností a vkusem většiny, zrodí se celebrita.
Tou, o které je řeč, je tokijská pekařka s přezdívkou Konel Bread. Na svůj Instagram přidává fotky podomácku upečených chlebů… s překvapením uvnitř.
Její talent rozkvétá ve chvíli, kdy si čepel proklestí cestu kůrkou. Odhalí se motiv citronu, psa nebo žirafí kůže.
Při pečení překrásných bochníků se Konel Bread inspiruje kresbami svého syna i přírodou. Máslo nebo med si tak může její rodina namazat na králíka, pandu nebo kiwi.
A to nejlepší nakonec – její bochníky nehrají barvami díky potravinářským barvivům, ale těm přírodním! Zeleň dodává pekařka pomocí špenátu, hnědé odstíny přimícháním kakaa a červeň poskytne červená řepa. Ani pro dosažení kýženého aromatu nevolí umělé vonné látky.
Přesný postup na výrobu pohádkových chlebů zůstává tajemstvím jejich autorky. Server Bored Panda, kde jsme tyto roztomilé bochníčky objevili, navrhuje metodu, při které se dlouhé části těsta pečlivě naaranžují a srolují do tvaru chleba.
Jak se ale pekařka vypořádává s kynutím těsta, tedy roztahováním jednotlivých barevných částí, můžeme jen spekulovat.
Podívejte se do galerie na hravé bochníčky a udělejte si dnešek veselejší:
Zdroj: Bored Panda