V dnešní době Cosmopolitanů a Long Islandů už to není ono. To v devadesátkách jsme uměli zaválet. Koktejly totiž neměly sto padesát přísad, ale jen dvě. První představoval tonic nebo cola a druhou notná dávka tvrdého alkoholu. Rána byla krušná, protože shánět týdenní neschopenku na poslední chvíli dá zabrat.
Kdybyste dnes při návštěvě moderního baru zahlásili, že si dáte beton nebo houbu, nejspíše byste byli za burany. Leckterému hostu ale představa zněmožnění nevadí a pod vlivem dobré nálady tyhle pecky objednává. Obvykle na to dojde s blížícím se ránem.
Příprava devadesátkového nápoje rozhodně není složitá a zvládne ji i úplný amatér. Na takový Beton stačí smíchat becherovku s tonicem. Tonik si nechte stranou. Budete ho potřebovat na jednoho Bavoráka, kde ho stačí namixovat s fernetem a je hotovo. Drink Houba je tu pro pro fajnšmekry. Obsahuje totiž červené víno. To nejdražší bychom asi nevolili, protože ho pak budete dolévat colou.
A až se budete chtít úplně odrovnat, dejte si Žabí hlen, jinak zvaný taky Flusanec. Kombinace zelené a vaječného likéru vám zajisté pohladí žaludek. Tak na zdraví!